Dzisiaj propozycja śniadaniowa w postaci pasty jajeczno kukurydzianej do kanapek. Delikatne połączenie
smaków daje bardzo fajny efekt. Pasta jest bardzo szybka w przygotowaniu a przy tym pyszna :)
Składniki:
3 jajka
1/2 puszki kukurydzy
1 łyżka majonezu
1/2
łyżeczki słodkiej papryki mielonej
pieprz ziołowy
sól
1 łyżeczka oleju
lnianego do smaku
do przybrania pomidor, rzodkiewka,
koperek.
Sposób wykonania:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy
ze skorupki. Wszystkie składniki razem blendujemy na gładką pastę, następnie
doprawiamy do smaku. Podajemy z pieczywem. Pasta doskonała na śniadanie lub
kolację.
Pięknie i smakowicie zaserwowałaś pastę:)
OdpowiedzUsuńSzybko się robi i szybko znika z talerza :D
OdpowiedzUsuń