08:03

Makaron razowy ze szpinakiem i serem pleśniwym

Makaron razowy za królował na moim stole już bardzo dawno, często go wykorzystuję i zachęcam do wypróbowania kto jeszcze go nie skosztował. Jest zdrowszy od zwykłego makaronu a przy tym bardzo smaczny.  Udało mi się już przekonać do niego moich rodziców z czego jestem bardzo zadowolona, a nad mężem jeszcze pracuje ;) (Kochanie jeśli to czytasz mam nadzieję że się wreszcie i ty  przekonasz ;) )
Dzisiaj proponuję taki niecodzienny przepis na makaron razowy ze szpinakiem i serem pleśniowym i z dodatkiem pomidorów dla zróżnicowania smaku. Ser pleśniowy się albo lubi albo nie, nie każdemu przypada do gustu, my od czasu do czasu jak najbardziej się nim delektujemy, i tak któregoś dnia wyszedł z niego obiad  :)



Składniki:

Makaron razowy
Szpinak
Ser pleśniowy niebieski
2 ząbki czosnku
masło klarowane
sól
pieprz
3 pomidorki

Wykonanie:

Makaron gotujemy al dente.. Szpinak przesmażamy na maśle klarowanym, doprawiamy solą pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na koniec dodajemy ser pleśniowy i chwilę podgrzewamy aż się stopi. Podajemy z makaronem i cząstkami pomidorów.

2 komentarze:

  1. Lubię wszystko,co jest na talerzu-prosto i bardzo smacznie,zdecydowanie do zrobienia:)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 W kuchennej krainie , Blogger