Makaron razowy za królował na moim stole już bardzo dawno, często go wykorzystuję i zachęcam do wypróbowania kto jeszcze go nie skosztował. Jest zdrowszy od zwykłego makaronu a przy tym bardzo smaczny. Udało mi się już przekonać do niego moich rodziców z czego jestem bardzo zadowolona, a nad mężem jeszcze pracuje ;) (Kochanie jeśli to czytasz mam nadzieję że się wreszcie i ty przekonasz ;) )
Dzisiaj proponuję taki niecodzienny przepis na makaron razowy ze szpinakiem i serem pleśniowym i z dodatkiem pomidorów dla zróżnicowania smaku. Ser pleśniowy się albo lubi albo nie, nie każdemu przypada do gustu, my od czasu do czasu jak najbardziej się nim delektujemy, i tak któregoś dnia wyszedł z niego obiad :)
Składniki:
Makaron razowy
Szpinak
Ser pleśniowy niebieski
2 ząbki czosnku
masło klarowane
sól
pieprz
3 pomidorki
Wykonanie:
Makaron gotujemy al dente..
Szpinak przesmażamy na maśle klarowanym, doprawiamy solą pieprzem oraz
przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na koniec dodajemy ser pleśniowy i
chwilę podgrzewamy aż się stopi. Podajemy z makaronem i cząstkami
pomidorów.
pysznie i zdrowo:)
OdpowiedzUsuńLubię wszystko,co jest na talerzu-prosto i bardzo smacznie,zdecydowanie do zrobienia:)
OdpowiedzUsuń