09:50

Śniadaniowa pasta z zielonego groszku i jajek

Dzisiaj chciałabym wam zaprezentować propozycję śniadaniową w postaci zielonej pasty z groszku, jajek, bazylii, pietruszki i koperku. Pełnowartościowe śniadanko dla wszystkich pragnących urozmaiconych posiłków. Przygotowanie nie wymaga wiele wysiłku, za to w efekcie mamy wiosnę na talerzu :)


Składniki
:

3 jajka
1szklanka zielonego groszku (świeży, mrożony lub z puszki)
1 łyżka majonezu
1 pęczek bazylii
gałązka natki pietruszki
gałązka  koperku
sól
pieprz

pieczywo do podania

Sposób wykonania:


Jajka  gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki.  Groszek   gotujemy do miękkości przez ok 10 min. Wszystkie składniki razem blendujemy na gładką pastę, następnie doprawiamy do smaku slą i pieprzem. Podajemy z pieczywem.  Pasta doskonała na śniadanie lub kolację.   Smacznego :)





4 komentarze:

  1. Wspaniała, apetyczna propozycja śniadaniową, kupuję Twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie znam takiej,ale warta wypróbowania:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Urszulo dziękuję :), Aguś ciesze się że nie znasz, wszak masz okazję poznać ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubie takie pasty, można przyrządzać je na wiele sposobów i zawsze smakują :))

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 W kuchennej krainie , Blogger