Dzisiaj chciałabym wam zaprezentować propozycję śniadaniową w postaci zielonej pasty z groszku, jajek, bazylii, pietruszki i koperku. Pełnowartościowe śniadanko dla wszystkich pragnących urozmaiconych posiłków. Przygotowanie nie wymaga wiele wysiłku, za to w efekcie mamy wiosnę na talerzu :)
Składniki:
3 jajka
1szklanka zielonego groszku (świeży, mrożony lub z puszki)
1 łyżka majonezu
1 pęczek bazylii
gałązka natki pietruszki
gałązka koperku
sól
pieprz
pieczywo do podania
Sposób wykonania:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki. Groszek
gotujemy do miękkości przez ok 10 min. Wszystkie składniki
razem blendujemy na gładką pastę, następnie doprawiamy do smaku slą
i pieprzem. Podajemy z pieczywem. Pasta doskonała na
śniadanie lub kolację. Smacznego :)
Wspaniała, apetyczna propozycja śniadaniową, kupuję Twój przepis :)
OdpowiedzUsuńNie znam takiej,ale warta wypróbowania:)
OdpowiedzUsuńUrszulo dziękuję :), Aguś ciesze się że nie znasz, wszak masz okazję poznać ;)
OdpowiedzUsuńLubie takie pasty, można przyrządzać je na wiele sposobów i zawsze smakują :))
OdpowiedzUsuń